Понеділок, 26 Жовтня, 2020

Японські закуски: що таке сашимі?

Президентська битва: скільки витратили на рекламу в Одесі кандидати

За місяць до офіційного старту президентської кампанії основні кандидати вихлюпнули на вулиці, на телебачення і в Інтернеті море своєї реклами. «Вона працює»....

Незаконні дії Геннадія Труханова: винен мер Одеси чи ні?

3 травня 2019 року відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта і направлення його до суду у справі Геннадія Труханова....

Парламентські вибори в Одесі: результати і порівняння

Сьогодні ми порівняємо, за кого голосували українці в Україні та Одеській області на останніх парламентських виборах, побачимо, як відрізняються політичні пристрасті в...

Результати робочих поїздок колишнього президента України Петра Порошенка до Одеси та області

Будучи на посаді Президента України, Петро Порошенко неодноразово відвідував Одесу з робочими офіційними візитами. Під час самого знакового свого приїзду колишній глава...

Напевно ви не раз пробували суші і роли, залишаючи без уваги сашимі. Ця страва, до якої прохолодно ставляться гурмани у нас в країні. Зате під рідним Висхідним сонцем воно користується особливою любов’ю, навіть пошаною. Справа в тому, що делікатес точно відповідає острівній кулінарній філософії. Японці впевнені: щоб насолодитися природним неповторним смаком і текстурою їжі, потрібно відмовитися від готування і максимально спростити рецепт.

Що таке сашимі?

Так називається традиційна японська закуска, яка складається з сирої риби, морепродуктів, рідше м’яса. Нарізане невеликими шматочками або слайсами філе подається разом з соєвим соусом, васабі, дайконом, листами сісо, морськими водоростями і так далі. Все це служить лише фоном для основного інгредієнта. Найчастіше це сира риба.

Найбільш поширені інгредієнти – це:

  • лосось;
  • тунець;
  • кальмари;
  • креветки;
  • скумбрія;
  • восьминіг;
  • жовтохвіст Лакедра;
  • морські гребінці;
  • морський їжак;
  • мармурова телятина.

Слово “сашимі” походить від рибальського терміна. “Проколотися риба” – так перекладається назва страви. Цим способом до появи сучасного холодильного обладнання зберігали свіжість улову. Рибі проколювали очі і кидали в лід.

Сьогодні сашимі меню – це страви, де найбільш важлива бездоганна свіжість інгредієнтів. Одне з найдавніших традиційних страв Японії вживають у свята. До XX століття “простим смертним” воно було недоступне. Сашимі їли тільки аристократи. Хочете відчути себе справжнім японським гурманом? Тоді цей делікатес для вас.

Приготування сашимі

З боку може здатися, що для цього не потрібно бути шеф-кухарем. Насправді тільки кращі майстри японської кухні вміють правильно приготувати сашимі. Доставка суші Одеса – якщо хочете спробувати делікатес, приготований професіоналами. А ми продовжуємо.

Щоб правильно приготувати сашимі, потрібно дві кулінарні надздібності.

  1. Вміти безпомилково визначати свіжу рибу і якісні морепродукти. Проблема може бути не тільки в терміні придатності. Неправильне зберігання безповоротно псує смак філе, навіть якщо воно залишається свіжим.
  2. Бездоганно володіти ножем. Рибу нарізають ідеально рівними шматочками: кубиками, смужками або слайсами не товще паперового листа.

Третій талант, необхідний для створення ідеальних сашимі, не просто кулінарний, а й ще і естетичний. Не дарма кажуть, що японці їдять очима. Кухар створює справжній шедевр – гармонійну композицію, більше схожу на ікебану, ніж на їжу.

Як їдять сашимі?

Ми вже згадували, що такі ласощі присутній на японському столі далеко не кожен день. З сашимі починають обід, поки рецептори ще здатні розрізнити найдрібніші смакові відтінки. На тарілці, як правило, подають 2-3 види морепродуктів. Починати їсти треба з самого світлого філе і просуватися до найбільш темним сортам. Рибу можна вмочати в соєвому соусі. Переходячи до нового сорту, закусуйте маринованим імбиром, щоб очистити рецептори.

Чи безпечно їсти сашимі?

Сира риба повинна бути високої якості, здоровою і свіжою. Тому замовляти сашимі потрібно тільки в перевірених місцях.

В Японії найбільш затребуваним варіантом цього делікатесу є “смертельно небезпечний” рецепт з рибою фугу. Якщо неправильно її обробити, блюдо стає отруйним. Правда, так було раніше. Зараз риба фугу вирощується на фермах, вона більше не є небезпечною. Але все одно японці і туристи обожнюють полоскотати собі нерви, замовляючи “небезпечне” страву.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Все, що вам потрібно знати про карткову гру баккара

Баккара - це одна з найпопулярніших ігор казино. Сама по собі гра має безліч варіацій, з яких варіації залізничної і подвійної баккари...

Магазин Xiaomi в Одесі: асортимент та особливості

Сучасний український ринок пропонує низку різноманітних магазинів, асортимент яких дозволяє задовільнити абсолютно всі потреби населення. Придбати новий телефон, велосипед чи навіть дитячу...

Чи вигідне абонентське юридичне обслуговування організацій

Щоб бути впевненим у фінансовому розвитку підприємства і безпеці угод, для формування зв'язків знадобиться досвідчений юрист для бізнесу. Варто зазначити, що юридична...

Заробітки мерів Одеській області. Рейтинг і порівняння з зарплатою жителів

Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало електронні декларації міських голів міст обласного значення в Одеській області. Таких в Одеській області дев'ять,...

Парламентські вибори в Одесі: результати і порівняння

Сьогодні ми порівняємо, за кого голосували українці в Україні та Одеській області на останніх парламентських виборах, побачимо, як відрізняються політичні пристрасті в...