Четвер, 21 Жовтня, 2021

В Одеській області впали обсяги виробництва борошна і хліба

Державна служба статистики України оприлюднила невтішні данні, відносно обсягів виробництва хліба та борошна в Одеській області. На скільки сильно знизився попит на товари цієї категорії більше знає Odessayes.com.

Борошно — це однин з найважливіших продуктів, які виробляє Україна. Наш ринок борошна прямо залежить та складається з пропозиції, яка складається з суми перехідних запасів минулого сезону і нинішнього виробництва зернових. Але, нажаль, протягом останнього року, за даними, що оприлюднила Державна служба статистики України стало відомо, що обсяги виробництва борошна з пшениці, пшенично-житнього борошна в Одесі та області невтішно знизилися і знизилися приблизно на третину. Виробництво ж хліба та хлібобулочних виробів, за даними статистики, знизилось аж на 4,2%.

Відтак, протягом 2018 року силами одеських виробників було виготовлено близько 63 тисяч тонн борошна, а це, в свою чергу, дорівнює приблизно 3,8% від усієї кількості виробленого продукту на території Україні. Цікаво, що велика частина, більше чверті всієї української муки виготовили у Вінницькій та Харківській областях. Їх частка складає більше, як 225 тисяч тонн на кожен регіон.

Відповідно, до зниження обсягів виробництва борошна, знизився і загальний відсоток виробництва хліба та хлібобулочних виробів. За минулий, 2018 рік, до магазинів, на їх прилавки потрапило всього 67,2 тисячі тонн хлібу та інших мучних виробів. В цей же час в Україні було вироблено близько 950 тисяч тонн хлібної продукції. Лідируючі позиції за обсягами виробництва зайняли фірми Дніпропетровської області. Протягом минулого року їм вдалось випекли понад 120 тисяч тонн різних виробів з українського борошна.

Цікаво, що така тенденція спостерігається на всій території України ще з 2010 року. Відтак можна прослідкувати тенденцію, що протягом 2016 року виробництво борошна скоротилося на 547 тисяч тонн відносно 2010 року.